Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Στο "χορό" των κυπριακών σειρών ο ΑΝΤ1 Ελλάδος


Βρε πώς αλλάζουν οι εποχές. Κάποτε ο ΑΝΤ1 Κύπρου έπαιρνε τις ελληνικές σειρές του ΑΝΤ1 Ελλάδος με το τσουβάλι. Τώρα που το τσουβάλι άδειασε....
 
Η Δευτέρα 28/1/13 θα 'ναι -εκτός απροόπτου- ιστορική μέρα για την κυπριακή τηλεόραση. Σημειώστε την ημερομηνία γιατί κάποτε θα τη συζητάμε: 28/1/13 θα ξεκινήσει η προβολή της πρώτης κυπριακής σειράς στην ελληνική τηλεόραση και μιλάμε, όπως όλοι ξέρετε, για τη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 Κύπρου "ΒΑΛΣ ΜΕ 12 ΘΕΟΥΣ".
 
Βέβαια ο ΑΝΤ1 Ελλάδος έκανε δεύτερες σκέψεις για την τύχη της κι έτσι πριν καλά καλά τη ρίξει στην "τηλεοπτική βραδινή αρένα" για να αναμετρηθεί με τα άλλα "θηρία" -τρόπος του λέγειν-, την καταχώνιασε κάπου μέσα στο πρόγραμμα της μέρας ως μία ακόμη "ελληνική σειρά" που θα βουλώσει τις τρύπες της απογευματινής ζώνης κάνοντας παρέα στις άλλες "αραχνιασμένες" σειρές που ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ως επαναληπτικές παρά ως ελληνικές -μάλλον γι' αυτό και το ΒΑΛΣ κέρδισε μία θέση σε αυτή τη ζώνη, ίσως και για να αποφευχθεί το "κωμικό" του να δίνει μία τουρκική σειρά -Σουλεϊμάν- πάσα σε μία κυπριακή, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός-.
 


Άν κάποιοι τηλεθεατές στην Ελλάδα παρ' ελπίδα παρακολουθήσουν τη σειρά, δεν θα πρέπει να περιμένουν να δουν και το... "Νησί" επειδή το σίριαλ είναι γυρισμένο σε νησί, αλλά, αν μη τι άλλο, το "ΒΑΛΣ" διαθέτει τη "μεγάλη κυρία του θεάτρου και της τηλεόρασης" Κάτια Δανδουλάκη που και το πιο άθλιο σενάριο να έχει στα χέρια της - που δεν το έχει - το αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια, αλλά και μία άξια πλειάδα σεναριογράφων που έχουν πραγματικά μεταμορφώσει και κάνει ακόμη πιο "ελκυστικό" το μυθιστόρημα της Ελληνίδας συγγραφέως Λένας Μαντά.
Τι άλλο δεν πρέπει να αναμένουν οι Ελλαδίτες τηλεθεατές; Την κοινή νεοελληνική έτσι όπως την έχουν συνηθίσει τα αφτάκια τους. Οι "δικοί μας" εδώ και χρόνια είχαν φαίνεται κατά νου την "ελληνική αγορά" -τελικά το "american dream" για τον Ανδρέα Γεωργίου έμελλε να γίνει "greek dream". Καθόλου άσχημα αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησε από το "Dream show"! ....- και φροντίζουν πάντα να "ελαφρύνουν" -αν μπορούμε να πούμε για χάριν της συζήτησης κάτι τέτοιο, με την έννοια του χρησιμοποιώ όσο πιο αναγνωρίσιμες κυπριακές λέξεις γίνεται- και περιορίσουν την κυπριακή ντοπιολαλιά κάνοντας παράλληλα κάποιες απόπειρες -αστείες ή όχι είναι στην κρίση των Ελλαδιτών τηλεθεατών- να... "καλαμαρίσουν" -εξαιρείται ο "Λευτέρης". Ο ΑΝΤ1 Ελλάδος έκρινε, όπως διαβάζουμε και ελπίζουμε να μην ισχύει, ότι αυτό δεν είναι αρκετό και θέλησε να υποτιτλίσει την ίδια του τη γλώσσα -αυτό είναι ακόμη πιο αστείο και από την παρολίγον "πάσα του Σουλεϊμάν"-. Εμείς πάλι στο Master CHEF 2 δεν βλέπουμε κανένα υπότιτλο όταν ο Κρητικός επίδοξος chef λέει τα "ωραία" του και... μία χαρούλα καταλαβαίνουμε! Να τα λέμε κι αυτά...

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α