Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τα 'θελε και μας η κούτρα μας...


Ουδείς άσφαλτος (που λέει και η Άντζελα). Ήρθε και για μας η στιγμή να την .."πατήσουμε" (όχι ότι είμαστε αλάνθαστοι), αλλά αυτή τη φορά μας χρειαζόταν το τράβηγμα του αφτιού, αφού μπερδέψαμε τους "Κούτρες" σκηνοθέτες της Ελλάδας.
 
Έτσι, όπως μας διορθώνει το TV MANIA στο σημερινό του τεύχος (ευχαριστούμε πολύ τον Μαρίνο Νομικό για την επισήμανση), ο Πάνος Κούτρας του "Όνειρο ήταν" δεν είναι ο σκηνοθέτης της κινηματογραφικής ταινίας "Στρέλλα" (η συμβουλή μας όμως να δείτε την ταινία εξακολουθεί να ισχύει), αλλά ο σκηνοθέτης γνωστών ελληνικών σήριαλ. Οπότε να μας συγχωρέσουν και οι σκηνοθέτες σε περίπτωση που κατά τύχη( ή λάθος:-) ) μας διαβάσουν...

Share/Bookmark

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ίντα που μας λαλεί το ΡΙΚ;


 Αν ήμασταν ο "γλωσσαμύντορας" Ττόμης Β' και βλέπαμε αυτόν τον τίτλο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ (όπου ο επίσημος τύπος "κλείνουν" έχει παραχωρήσει τη θέση του στο κυπριακό "κλείουν"), θα ισχυριζόμασταν το δίχως άλλο ότι έχουμε στα χέρια μας ατράνταχτες αποδείξεις περί της προσπάθειας που καταβάλλεται  υπογείως από κάποιους "ανθέλληνες Κυπρίους" ώστε να καταστεί η κυπριακή διάλεκτος επίσημη γλώσσα του νησιού.
Επειδή όμως δεν είμαστε, απλώς αναγνωρίζουμε ότι το ΡΙΚ αφέθηκε να "παίζει κυπριακά" και κατά τη διάρκεια του χθεσινού κεντρικού του δελτίου. Οπότε το βάζουμε στην κατηγορία ΓΡΑΨΕ (ΚΥΠΡΙΑΚΟ) ΛΑΘΟΣ και τελείωσε το ζήτημα. Είναι βλέπετε και το ΡΙΚ σαν και τον πρόεδρο Αναστασιάδη: ομιλώ επισήμως την ελληνικήν αλλά το "τζιαί" δεν το αποχωρίζομαι, απόδειξη του ότι άμα το ΡΙΚ, παίρνει μια πολιτική "γραμμή", την παίρνει, όχι αστεία!

Share/Bookmark

ΠΟΙΟΙ ΔΥΟ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΝ TV;

Δεν είναι άλλοι από τους Φώτη Γιωργίδη και Δανάη Χρίστου
 
 
 
Την περσινή χρονιά την έβγαλαν μόνοι τους στο ΡΙΚ, στη σειρά με τον πολύ ταιριαστό
-για τις NIELSEN επιδόσεις τους- "ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ",
 
 
ενώ φέτος τους βλέπουμε πάλι μαζί στην καθημερινή δραματική σειρά του ANT1 "Νιώσε με" όπου υποδύονται τους αστυνομικούς, καθώς το εγκληματικό στοιχείο στη σειρά έχει οξυνθεί.

Αν λοιπόν ο δεύτερος κύκλος της σειράς "βουλιάξει" σε νούμερα, εμείς τουλάχιστον έχουμε βρει, για την ώρα, τον φταίχτη. Ας ελπίσουμε όμως ότι η "γρουσουζιά" των δύο ηθοποιών θα περιοριστεί στο ΡΙΚ. Ίδωμεν!

Share/Bookmark

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: SASTA ΠΡΙΝ ΓΥΡΟΥΣΙΝ!

Sasta τζι εγείρασιν.
Έτσι ακριβώς παίδες του SIGMA.
Πρώτα σάστε τον τίτλο σας (Sasta τζιαί εγύρασιν) και μετά ρίξτε στην κατσαρόλα σας (όπως λέτε στο δελτίο τύπου του ο σταθμός) ό,τι θέλετε.
 
Μόνο που έπρεπε να γνωρίζετε ότι η συνταγή της σάτιρας δεν προσφέρεται για πολλές δόσεις και μάλιστα καθημερινές. Εντάξει, έχετε μεγάλη δημιουργική ομάδα – έντεκα στο σύνολο κειμενογράφους, μάσσιαλλα σας ούτε το «Lost» να ήσασταν! -, αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι το κανάλι πρέπει να εξαντλήσει όλη σας την έμπνευση και δημιουργικότητα σε ένα μήνα; Η σάτιρα είναι από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά είδη προγράμματος στην τηλεόραση και γι’ αυτό δεν μπορεί να θεωρείται καθημερινή υπόθεση (ξεχάστε τα παλιά καθημερινά δεκάλεπτα ταχυδακτυλουργικά του Κώστα Κώστα και τις μιμήσεις πολιτικών του Δημήτρη Καλλέργη...).

Η δημιουργική ομάδα που τη βλέπουμε και μπροστά στις κάμερες στην παρουσίαση του stand up comedy- δεν "πετάει" ακριβώς, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν (χαμο)γελάς και καθόλου. Το χιούμορ λοιπόν υπάρχει και για σατιρική εκπομπή που έχει πάνω δεξιά το σηματάκι του SIGMA, είναι από μόνο του κατόρθωμα.

 
Η χιουμοριστική-σατιρική συνταγή τους δεν διαφέρει και πολύ από αυτή των «Πατατών» του ΡΙΚ -άλλωστε αυτό φαίνεται να ήταν και το πρότυπό τους- με τη διαφορά ότι εδώ οι καρικατούρες των πολιτικών, για οικονομικούς ίσως λόγους ή για πρωτοτυπία, έχουν σχεδιαστεί στον υπολογιστή – το αποτέλεσμα δεν είναι αποκαρδιωτικό, όμως οι μιμήσεις χρήζουν ακόμη βελτίωσης. Ο Αρχιεπίσκοπος, για παράδειγμα, δεν έχει φωνή ίδια με του Αβέρωφ Νεοφύτου-, ενώ, όπως και στους «ANONYMOYS», υπάρχει μια πιο έντονη διάθεση για τηλεοπτικό σχολιασμό και φυσικά το stand up comedy που ακόμη δεν το είδαμε να παίρνει τα πολύ πάνω του - διακρίνεις μεν τη φυσικότητα και αμεσότητα που απαιτείται, όμως η θεματολογία δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη πρωτοτυπία-, αλλά η προσπάθεια, μέσω γραφικών, για αναπαραγωγή της ατμόσφαιρας του stand up comedy στους ζωντανούς χώρους, είναι συμπαθητική και προσθέτει πόντους στη συγκεκριμένη ενότητα της εκπομπής. Αντίθετα η πολιτική σάτιρα μάς έκανε αλγεινή εντύπωση, αφού, με την εμμονή τους στο «δεσμεύομαι» του νυν προέδρου και στα «περί διάλυσης των πάντων» για τον τέως, αγγίζει τα όρια του λαϊκισμού.

 
Κατά τ’ άλλα, το οπτικό χιούμορ -και δεν εννοούμε τα ανέκδοτα-, αν και πιο δύσκολο για τον τηλεθεατή, καθώς απαιτεί περισσότερη προσήλωση από αυτόν στον τηλεοπτικό δέκτη, είναι καλοδεχούμενο όπως και το stand up comedy.


 Αν λοιπόν «σάσουν» τον τίτλο τους –και τις άλλες ανορθογραφίες που φιγουράρουν στις οθόνες μας-, κάνουν ένα ξεκαθάρισμα των ενοτήτων και των χαρακτήρων τους, βρουν σιγά σιγά τη δική τους σατιρική ταυτότητα, αφού προηγουμένως επικεντρωθούν στο δικό τους χιούμορ (και όχι το κλεμμένο από εδώ κι από εκεί), μειώσουν τις «δόσεις» τους και αλλάξουν ζώνη (πριν το δελτίο θα ήταν ό,τι πρέπει), τότε η εκπομπή μπορεί και να επιβιώσει. Διαφορετικά θα περάσει και αυτή στην ιστορία ως «άλλη μια προσπάθεια του SIGMA για σατιρική εκπομπή που κατέληξε να κάνει παρέα με τους άλλους εκλειπόντες «ALLAN DALLON”, “Πάμπος 007» κ.α., στα τηλεοπτικά αζήτητα». Με άλλα λόγια αν η εκπομπή δεν «σάσει», τότε... σάστα τζιαί εγύρασιν!

Share/Bookmark

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΕΙΡΑΣ: ΟΝΕΙΡ(ΕΜΕΝΟ)Ο ΗΤΑΝ ... σχεδόν!


ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ... 

ΣΤΟ MEGA ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΤΟΚΑΡΗΣ!
 Παρολίγο να το εκφωνήσουμε χθες· σειρά στο MEGA με σκηνοθετική άποψη και αισθητική (τους τα 'παμε και στο twitter: τα ‘θελε και σας η (ο) Κούτρα σας –βλ. τον εξ Ελλάδος σκηνοθέτη Πάνο Κούτρα) και Χριστίνα Παυλίδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε σειρά που δεν επιμελείται σεναριακά ο σύζυγος (Γιώργος Τσιάκκας) και σκηνοθετεί ο μόνιμος συνεργάτης του συζύγου (Θεόδωρος Νικολαϊδης); Μπα, όνειρο (θα) ήταν!

Τίτλοι έναρξης, τραγούδι, βασικό cast, σεναριακή πλοκή, ερμηνεία της Χριστίνας Παυλίδου –για άλλη μια φορά συγκλονιστική-, φυσικότητα της γλώσσας (επιτέλους και μια σειρά όπου οι Κύπριοι δεν ακούν καλαμαρά και «ξιππάζουνται», βάζοντας μπρος στο μυαλό τους τη διαδικασία προσαρμογής του φυσικού κυπριακού προφορικού λόγου στον επίσημο νεοελληνικό γραπτό. Αλλά θα μου πεις πόσοι Κύπριοι παίζουν;.Ε, είναι κι αυτό ένα ερώτημα!) και η σχεδόν αμακιγιάριστη και αχτένιστη πρωταγωνίστρια -αγρίμι -Δανάη Σκιάδη-, που προσέθεσε «πόντους» στο ρεαλισμό της σειράς, ήταν όλα όμορφα, μαγικά, ήταν όλα –όπως θα έλεγε και ο Παπαδιαμάντης –ένα όνειρο στο ραδιο-κύμα!
 

Όπως και το σπίτι –σπιταρόνα- της οικογένειας της καημένης Ήβης:  πρόκειται για ένα «διαμάντι», ένα όνειρο στο κύμα που με την απαγωγή της μικρής γίνεται εφιάλτης. Και κάπου εδώ ξεκινά και το δράμα του «και οι πλούσιοι κλαίνε...» (όπου πλούσιοι βλέπε Χριστίνα Παυλίδου και Φίλιππο Σοφιανό). Καλά, χάθηκε, θα μου πείτε, οι γονείς της Ήβης να ήταν φτωχαδάκια και να ζούσαν σε ένα φυσικών -κυπριακών- διαστάσεων σπίτι; Εμ, πού να ψάχνεις τώρα στην Κύπρο να βρεις σπίτι χωρίς πισίνα –σαν να ψάχνεις ψύλλους στ’ άχυρα- και σενάριο χωρίς πλούσιους με προβλήματα;

Και φυσικά πού να κάθεσαι να βρεις τώρα και άλλο εγνωσμένου κύρους φιλανθρωπικό ίδρυμα πέρα από το Ροταριανό όμιλο (αν ήμασταν συνωμοσιολόγοι θα μιλούσαμε τώρα περί τεκτονισμού, μασονίας και απόκρυφων συμβόλων, αλλά καλύτερα να μείνουμε στα περί φημισμένης ανθρωπιστικής δράσης και προσφοράς...) για να απονείμει «βραβείο εθελοντικής προσφοράς» στον κύριο Παναγιώτη Μπουγιούρη μας!
 

Όπως καταλαβαίνετε, ο σεναριογράφος μας Κώστας Βαζάκας –επίσης εξ Ελλάδος – εμπνέεται από παντού· μετά το Κωσταλέξι, η χάρη του δημιουργικού οίστρου του σεναρογράφου έφτασε μέχρι τη φιλανθρωπική δράση του Μπουγιούρη στην ACTION AID HELLAS. Διότι βασανισμένα παιδάκια υπάρχουν παντού –όχι μόνο στην Γκάνα και το Βιετνάμ- και τα ανθρωπιστικά συναισθήματα ξυπνούν εύκολα, πόσω μάλλον όταν κι εσύ ο ίδιος υπήρξες ανυπεράσπιστο θύμα μεγαλώνοντας σε ορφανοτροφείο –μια ζωή να ακολουθεί κατά πόδας τον Αλέξανδρο Σταύρου αυτό το παιδί ...βλ. Στράτος, Βέρα στο δεξί)...

Ο παιδοψυχολόγος μας λοιπόν –μα τί άλλο θα γινόταν με τόσα παιδικά τραύματα-Παναγιώτης Μπουγιούρης διατηρεί δεσμό με την ωραία κορασίδα μας, -«καλαμαρού» στη σειρά-, Άννα Μονογιού, την οποία η παραγωγή δεν αποφάσισε ακόμη τί θέλει να την έχει στη συνέχεια κάθε σκηνής, χτενισμένη ή αχτένιστη; Μα θέλει και ρώτημα;


Ο Πάνος Κούτρας ήρθε στην Κύπρο για να δουλέψει και μάλλον όχι με τα δεδομένα του MEGA Κύπρου, αλλά με τα δικά του· ο άνθρωπος απαίτησε λεπτομέρεια στα πλάνα, εξού και μας φλόμωσε στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και στα έκτακτα δελτία ειδήσεων, αλλά δεν άγγιξαν το απόλυτο, καθώς η σωρεία των κομπάρσων σε αρκετές των περιπτώσεων μείωσε το αισθητικό αποτέλεσμα. Ο σκηνοθέτης ξεχάστηκε και νομιζόμενος ότι βρίσκεται σε γυρίσματα της κινηματογραφικής «Τροίας», επιστράτευσε στρατιώτες-κομπάρσους αντί ομιλούντες ηθοποιούς και το αποτέλεσμα ήταν «διηγώντας τα να κλαις». Εμείς πάλι αναρωτιόμασταν αν ξεχαστήκαμε στο SIGMA και στους «7 ουρανούς».

Ο Κούτρας όμως έπαιξε και με τη φωτιά και ... κάηκε και δεν κάηκε· ενώ οι σκηνές της φωτιάς στο υποστατικό του απαγωγέα έμοιαζαν ρεαλιστικές, η μετέπειτα επιστροφή του πυροσβέστη «στο χώρο της καταστροφής» αποκάλυψε τελικά ότι σκηνοθέτη και συνεργείο... δεν τους καίγεται καρφί -ούτε πράσινα φυλλάκια ούτε τίποτα-!

And last but not least...η Χριστίνα Παυλίδου έχει στο σπίτι της ολόκληρο εικονοστάσι και προσεύχεται ώστε η κοπέλα της φωτιάς να είναι η «Μπίμπι» της. Η σκηνή με τη βουβή και μέσα στα δάκρυα Παυλίδου που παρακαλά το θεό για ένα θαύμα, ήταν τόσο μικρής διάρκειας που, πριν προλάβουμε να αναφωνήσουμε "Να και ο Τσιάκκας", "γίνεται να λείπει ο Μάρτης που τη Σαρακοστή;" και άλλα σχετικά, τελικά είπαμε: Μπα, όνειρο ήταν...
Απο τις πιο δυνατές πρεμιέρες κυπριακής σειράς που είδαμε μέχρι τώρα στην κυπριακή tv και που, αν δεν ξεχειλώσει στην πορεία -για την ώρα δεν είδαμε περιττές σκηνές-, λόγω σχεδόν καθημερινών προβολών, θα αποδειχθεί εφιάλτης για ό,τι άλλο παίζει απέναντι την ίδια ώρα.

Share/Bookmark

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

FEEL FANTASTIC: Η φωτογράφιση του τρόμου μέσα από τα μάτια των κοριτσιών

 Τα κορίτσια του FEEL FANTASTIC κρίνουν τη φωτογράφιση του "τρόμου" -μάλλον οι του Mega την ονόμασαν έτσι επειδή τρομάξαμε να γνωρίσουμε τις υποψήφιες για το στέμμα της Star - και λένε για τον εαυτό τους όσα δεν κατόρθωσε-αν και ήθελε- να ξεστομίσει η Ροντίκα Κάρογιαν στα ελληνικά, όσα βαριόταν ο Μίλτος Μακρίδης και όσα πραγματικά θα ήθελε να επισημάνει- αν μπορούσε να τα πει σε ορθά ελληνικά βεβαίως, βεβαίως...- η Κωνσταντίνα Ευριπίδου...

Διαβάστε πώς τα κορίτσια των καλλιστείων σχολιάζουν το δικό τους "ύφος του τρόμου"!





 

Share/Bookmark

Σώσον κύριε τον ελληνικόν ΛΟΓΟΝ σου...

Με τι να πρωτογελάσουμε;
 
Με την ερώτηση της Χρισταλένης προς την Κωνσταντίνα Ευριπίδου -λέγε με Βίκυ Καγιά- αν θα έκανε ενημερωτική εκπομπή -κάτσετε τζιαί λλίον την μάππα χαμαί ρε κορούες μου- ή με τα ελληνικά στα τιτλάκια του ΓΙΑ ΣΕΝΑ στο MEGA που κολάζουν μέχρι και Άγιο;
 
Μήπως τελικά η Εγκύκλιος της Αρχιεπισκοπής που στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και σχετίζεται με τους φόβους αυτής και άλλων κύκλων περί προώθησης της κυπριακής διαλέκτου εις βάρος της κοινής νέας ελληνικής γλώσσας (!), έπρεπε να πάει πρώτα στο κανάλι του Αρχιεπισκόπου;
 
Μία οι πάτσοι και το "αβρατινί" της Όλγας Ποταμίτου στο "ΠΟΥ ΣΟΥ ΝΕΦΚΩ", μία οι "παρερμηνεύσεις" της Κωνσταντίνας Ευριπίδου -ναι, ναι, καλά διαβάζετε, έτσι το είπε στη Χρισταλένη μας- και η ανύπαρκτη γραμματική (βλέπε τις ανορθογραφίες πιο κάτω), το μήνυμα ελήφθη: αν η ελληνική τελικά γλυτώσει και "δεν πάει" που το κουρπάτζιν της κυπριακής διαλέκτου, τότε θα πάει από....megaλοκαρδία σίγουρα!
Μακαριώτατε, ελπίζουμε να "μάς πιάνεις" !

Share/Bookmark

Feel fantastic ;;;; Αμ δε !!!


 Feel the panic ....
του Κύπριου twitterά!
 
Άμα ένα πρόγραμμα "τρώει το κράξιμο της ζωής του" στο twitter, δύο πράγματα συμβαίνουν: είτε έχει υψηλή τηλεθέαση είτε είναι άθλιο ως θέαμα. Τα φετινά κυπριακά καλλιστεία, που θέλουν να γίνουν το next top model 3 (τα 1και 2 τα είδαμε στον ΑΝΤ1 Ελλάδος), έχουν φαίνεται και τα δύο, γι' αυτό και οι Κύπριοι twitterάδες τα περιποιηθήκαμε δεόντως.
 
Πάρτε μία "ενδεικτική γεύση"  του πανικού που επικράτησε όχι στα παρασκήνια από τις υποψήφιες -αυτά θα σας τα πουν άλλοι-, αλλά στο twitter από τους τηλεθεατές...


 




Share/Bookmark

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ: Χωρίς καλεσμένους, "δεν λένε" τίποτα!

Βάλαμε στη ζυγαριά «την πραμάτεια» του «Έχουμε και λέμε»
για να δούμε προς τα πού γέρνει...
 
και... δεν γέρνει πουθενά!
 
(Τι είν' τούτοι καλέ; Ξεκίνησαν πόλεμο πριν δώσει το οκ. ο Ομπάμα!)
 

ΤΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΟΣΑ ΛΕΜΕ!
(εναλλακτικός τίτλος)
(εδώ η «κρίση» χτύπησε αλύπητα και στο περασμά της δεν άφησε τίποτα όρθιο, ούτε ένα στούντιο βρε αδελφέ!)
 
έχουν
-         1) Κατ' αρχάς «το 'χουν»· η νεοαφιχθείσα στην παρουσίαση Έλενα Ευσταθίου στάθηκε αξιοπρεπώς και με αυτοπεποίθηση -μέχρι και τα τηλεοπτικά "κενά" γέμιζε- δίπλα στον πιο έμπειρο  -και μάλιστα της ελληνικής αγοράς- Τάσο Θεοδώρου, ο οποίος θα λέγαμε πως κάνει στο νησί  μας επιτέλους «τούτο που του περνά» και μιλάμε για το κομμάτι της συνέντευξης με την Ελίτα Μιχαηλίδου όπου «δούλεψε» η φοίτησή του κοντά στους δασκάλους της megάλης του γένους τηλεοπτικής σχολής «Λιάγκα–Σκορδά», διότι στο καθαρά παρουσιαστικό μέρος μοιάζει να βγήκε κι αυτός κατ’ ευθείαν από τη σχολή Βίκυς Καγιά, Κρίστυς Αγαπίου, Πανίκου Χατζηπαναγή, Μάρκου Κωμοδρόμου και Νατάσας Θεοδωρίδου, τουτέστιν «τόση αγάπη –και χαμόγελο –colgate- πώς να χαθεί»!
    2) ο Τάσος έχει μάλλον μια γυναίκα μέσα του, κατά προτίμηση την «μανούλα στο κουτσομπολιό» Τατιάνα Στεφανίδου· Δεν εξηγούνται αλλιώς τόσες "πονηρές" αλλά στημένες και αβανταδόρικες ως επί το πλείστον ερωτήσεις  προς την Ελίτα -για να πει αυτά που η ίδια επιθυμούσε και προφανώς είχαν συμφωνήσει...- , οι απαντήσεις στις οποίες λογικά πρέπει τώρα να βρίσκονται στα αζήτητα και να τις ψάχνει η Νικολούλη, συνοδεία του ισχυρού μπινελικίου στο οποίο μας έχει συνηθίσει. Μα καλέ μου Τάσο, δεν γνωρίζεις ότι στην Κύπρο δεν έχουμε 150 sites που να «ψοφάνε» για ό,τι ανακύκλωση μετατηλεοπτικού λέγεται ή γράφεται; Άλλωστε η Ελίτα μας δεν είναι 100% Τατιάνα, ώστε στην κατηγορία MEDIA του site της να έχει ως τίτλους «Οι άνθρωποι του SIGMA είναι οικτροί: Με δέσμευσαν στο συμβόλαιό μου με παράλογη ρήτρα που δεν μπορούσε να σπάσει με τίποτα » ή «Κάνω μπότοξ εδώ και πέντε χρόνια ανά έξι μήνες»...
 
(*οκ, το "πυροβολώ" της Ελίτας βρήκε τη θέση που -δεν- του αξίζει στο livenews.com.cy. Ή ο "κουτσομπόλης" -showbiz.com.cy- πιάστηκε στον ύπνο ή το SIGMA τού έθεσε εμπάργκο....)
3) παιδικά χαμόγελα –βλ. ενότητα με παρουσίαση παιδικών ταλέντων- όμως δεν έχουν για μπροστάρη τον Αντρέα Τσουρή και επιπλέον οι αδελφές Κάσιου έχουν ενηλικιωθεί προ πολλού... Άσε που αυτοί που προβάλλονται περισσότερο –και τζάμπα- είναι οι δάσκαλοι των παιδιών –βλ. Αντιγόνη Τασουρή, Γιάννα Πεττεμερίδου- παρά αυτά!
4) συμβουλές από την Έλενα σε ανύπαρκτες επιστολές ανύπαρκτων τηλεθεατών.... Κρίμα το χαρτί, το μελάνι και το σάλιο της Έλενας δηλαδή!
5) θέληση, γι’ αυτό ακόμη και χωρίς δικό τους στούντιο ή χωρίς καλεσμένους ζωντανά εκεί, καταφέρνουν να κάνουν τη δουλειά τους. Πήραν δανεικό το στούντιο του ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ και έκαναν τηλεφωνική συνέντευξη στην Έλενα Παπαβασιλείου. Σιγά μην κάτσουν να σκάσουν!
 
δεν έχουν
1) άψογη γνώση της μαιευτικής μεθόδου ή τον ορό της αλήθειας, απλώς η Ελίτα ήθελε να μιλήσει –και κακώς, διότι η κρίση την οποία διανύουμε αυτή τη στιγμή δεν σηκώνει ψυχροπολεμικά κλίματα ανάμεσα σε κανάλια ή εκδοτικά συγκροτήματα την ώρα που αυτά κρατιούνται με νύχια και με δόντια για να μην γκρεμιστούν από το βάραθρο στο οποίο βρίσκονται. Άσε που, εκτός από το πολεμικό μέτωπο SIGMA – Ελίτας, δημιουργήθε μετά την ατάκα της τελευταίας «Θα ντρεπόμουν αν έπαιρνα περισσότερα χρήματα στο ΡΙΚ –αποκαλύπτοντας το μισθό της που φτάνει στα 2.100 ευρώ-» και ένα καινούργιο ανάμεσα σε Ελίτα Μιχαηλίδου – Αιμιλία Κενεβέζου, καθώς η τελευταία είναι η πιο ακριβοπληρωμένη της tv, οποτε οι «βολές» της Ελίτας είναι φανερό προς τα που κατευθύνονταν. Και στο τέλος τέλος, αφού θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά και χωρίς χρήματα η Ελίτα μας, όπως μας είπε, γιατί δεν προσφέρει τότε το μισθό της στους άπορους φορολογούμενους τηλεθεατές του ΡΙΚ ώστε να εκλείψει και το τελευταίο ίχνος ντροπής που τη διακρίνει; Α; Α;-.
2) καλή μνήμη, γιατί, όπως θυμήθηκαν να ρωτήσουν τους λόγους απομάκρυνσης της παρουσιάστριας από το SIGMA, θα μπορούσαν το ίδιο να πράξουν και για το κανάλι τους, το MEGA. Κάπου εκεί όμως ο ορός χάλασε και σταμάτησε να στάζει... -Είπαμε να πούμε αλήθειες, αλλά όχι κι όλες, μισές...-
 3) το θεό τους· κουβάλησαν ολόκληρο νοσοκομειακό ορό για να καταστήσουν κάπως πιο αληθοφανές το παιχνίδι τους (Τί τραβάει ο άνθρωπος δηλαδή για να γίνει Θέμης Γιωργαντάς  στο εξομολογητήριο...), ενώ και η Ελίτα εμφανίστηκε πάλι ντυμένη με κυπριακή παραδοσιακή στολή (πρέπει να ξεθεώθηκε στο τρίψιμο στο χέρι αυτές τις μέρες η παρουσιάστρια) –γιατί είναι λέει άποψη και με αυτήν θα κυκλοφορεί και εκτός στούντιο. Οπότε καταλαβαίνετε ποιά θα είναι πάνω στην κυπριακή λίρα έτσι και πει και ξανατυπωθεί! Οκ., στην επόμενη εκπομπή κάνουμε επείγουσα έκκληση στην Ευσταθίου να ντυθεί νοσοκόμα και να ‘ρθει με φορείο, γιατί τη λυποθυμία δεν τη γλυτώνουμε με τα όσα βλέπουν τα ματάκια μας και ακούνε τα αφτάκια μας.
4) τα τύμπανα του GIA MPANAKI να μας παίρνουν τ’ αφτιά. Πάλι καλά!
5) ενδιαφέρουσα θεματολογία, πέρα από τους καλεσμένους, πράγμα που θα πει ότι η ζυγαριά θα ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με το "ποιός, πού και γιατί" -Άσε που με τον πόλεμο που ξεκίνησαν στην πρεμιέρα με το SIGMA κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καλεσμένους από την αντίπερα όχθη. Λέτε;- . Παρομοίο μάλλον θα είναι και το σκαμπανέβασμα της NIELSEN, αν  ο ορός του στούντιο αποδειχθεί νοσοκομειακός και όχι της αλήθειας. Με άλλα λόγια,  για να μην φτάσουν στο σημείο να τους βλέπουν στο mute οι ηλικιωμένοι ασθενείς στους νοσοκομειακούς θαλάμους, χρειάζονται ένα γερό ηλεκτροσόκ για να επανέλθουν πρώτα στην πραγματικότητα, διότι φαίνεται πως έχουν ξεμείνει ημερολογιακά κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90’, τότε δηλαδή που το MEGA ήταν "Λόγος" και η Ευσταθίου έπαιζε στο «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Λέτε εκεί να καταλήξουν τελικά; Η μια στο "Όνειρο ήταν" και ο άλλος πίσω από κανέναν.... πάγκο; Της Χρισταλένης ένα πράμα; Άλλο που δεν θέλει αυτή. Αφού φήμες τη θέλουν να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του καναλιού του Αρχαγγέλου και να φωνάζει: «Άλλος για τον πάγκο μου...!!!! »» ....


Share/Bookmark

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Το "χαστούκι" του TV MANIA στην Όλγα Ποταμίτου

 
Μπορεί η NIELSEN να μην έδωσε -ακόμη- στο τηλεπαιχνίδι του MEGA ΠΟΥ ΣΟΥ ΝΕΦΚΩ το χαστούκι που του χρειάζεται για την αγένεια που το διακρίνει, όμως το σημερινό σατιρικό σκίτσο του Πογιατζή στο TV MANIA αποτυπώνει εύστοχα το ευτελές περιεχόμενο του, κατά τ' άλλα, παραδοσιακού κυπριακού τηλεπαιχνιδιού.

Ας ελπίσουμε ότι "οι άμεσα ενδιαφερόμενοι"
 θα αισθανθούν τον πόνο αυτού του ιδιαίτερου "χαστουκιού"...

Share/Bookmark

Οι πρεμιέρες των καναλιών όπως (δεν) σχολιάστηκαν από τα τηλεπεριοδικά


 Μάταια περίμεναν τις σημερινές εκδόσεις των τηλεπεριοδικών οι τηλεπερσόνες του τόπου για τους σχολιασμούς των πρεμιέρων τους από τους τηλεκριτικούς.
 
Το CAPUCCINO του "Π" προτίμησε να ασχοληθεί κυρίως με το τί έδειξε το ραβασάκι της NIELSEN, ενώ το TV MANIA έκατσε και είδε μόνο SIGMA... 
 
Πάρτε μάτι τις στήλες των περιοδικών που κυκλοφόρησαν σήμερα.
 
* πατήστε πάνω στις εικόνες για zoom





Share/Bookmark

Ποιος Κύπριος παρουσιαστής συνάντησε τον κλώνο του στην εκπομπή του;

 
Ένα ενδιαφέρον ΤΕΤ Α ΤΕΤ είχε χθες το πρωί ο Σταύρος Κυπριανού όχι με τον Τάσο Τρύφωνος για τις ανάγκες της ομώνυμης εκπομπής του κρατικού καναλιού, αλλά με τον εκπρόσωπο της ΠΕΟ Νίκο Γρηγορίου, με τον οποίο μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία.
 

Το θέμα συζήτησης ήταν τα 14 μνημονιακά νομοσχέδια που εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο, όμως αν ο παρουσιαστής ήθελε να δώσει και μια πιο ευχάριστη νότα στην εκπομπή του, θα μπορούσε να σχολιάσει και την εκπληκτική του ομοιότητα με τον καλεσμένο του. Next time, αναμένουμε...

Share/Bookmark

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος είπε ότι δεν θα βλέπουμε στην Κύπρο την Ελένη; Τη βλέπουμε ήδη!


Είδαμε την πρεμιέρα της Χρισταλένης και
σχολιάζουμε μέσα από χαρακτηριστικά στιγμιότυπα

(Η παρουσιάστρια που γελάει συνεχώς, ακόμη και όταν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος! Να μας πει και μας πώς το κάνει θέλουμε και από πού το 'μαθε. Πάντως όχι από τη Μενεγάκη. Είπαμε, όλα κι όλα...)

1. Η Χρισταλένη έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης που χτύπησε στο MEGA. Φέτος ούτε οι μούγιες δεν άλλαξαν στο σκηνικό της.
 
     
    2. Η «σκαλέτα –μην τον είδατε τον Παναγή» που κάνει την εμφάνισή της κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ήταν και φέτος μαζί μας, άσχετα αν η παρουσιάστρια δεν την συμβουλεύτηκε καθόλου (Μη στεναχωριέσαι κορίτσι, άχρηστα αξεσουάρ υπάρχουν παντού..)
     
3. Η «Χριστιάνα η μικρή» πήρε προαγωγή εξασφαλίζοντας μια θέση στο πάνελ της Χρισταλένης– από το λίγο που την είδαμε όμως δεν μας φάνηκε και τόσο καλή σκέψη τελικά η ζωντανή εμφάνισή της. Η συνέχεια θα δείξει...- και πήρε ρόλο.... Άλεξ: μαθαίνω στην "άσχετη" παρουσιάστρια τα καλούδια της τεχνολογίας: τάμπλετ, facebook... Μέχρι να μάθουν  twitter,  linkedin  tumblr και τα λοιπά κοινωνικά δίκτυα, θα μας πάρει χρόνια τόσο που η Χριστιάνα μας θα βρίσκεται δίπλα από μια ξυλόσομπα το χειμώνα, θα ξαπλώνει αναπαυτικά στον καναπέ της, θα σκεπάζεται με την κουβερτούλα της και θα τρέμουν τα χέρια της καθώς θα κάνει ζάπινγκ στη tv. Ήδη, από την πρώτη εκπομπή, ταμπλέτα και κοινωνικά δίκτυα ξεχάστηκαν στο λεπτό, οπότε πάει και αυτή η καινοτομία.  
 
4. Το πάνελ της παρουσιάστριας -γνωστό και ως "να σου πω"- χρόνο με το χρόνο αυξάνεται και πληθύνεται. Χμ, χριστιανικό...
 
ο στόχος όμως είναι μάλλον αυτός
 
Οκ., πλησιάζουμε...
 

    5. Η πρεμιέρα για το νέο μέλος –Τάσος Ευαγγέλου - αποδείχθηκε ξινή: ένα βίντεο ετοίμασε ο άνθρωπος και δεν το είδε ποτέ...
 
    6. Η πρεμιέρα μας επιφύλασσε την «ξαφνική» είσοδο του Βαγγέλη και ενός.. πεζουνιού. Το τελευταίο το βρήκαμε πιο ενδιαφέρον!
 
 
    7. Η ηθοποιός Μαρία Ιωάννου μίλησε για πολλοστή φορά για τα διδυμάκια της και πόσο αυτά άλλαξαν τη ζωή της. Πλήττω..... (συγγνώμη αγαπητή μου Μαρία)

 
    8. Η παρουσιάστρια ξέμεινε στην πρεμιέρα από...χρόνο, απόδειξη του ότι η συμπτωματολογία της «μενεγακίασης» δεν έχει τέλος
    9. Με διαφορά η πιο αδιάφορη και βαρετή πρεμιέρα της Χρισταλένης. Και πού να μπει ακόμη το ΓΙΑ ΣΕΝΑ στη δεύτερή του πενταετία. Και που ’ σαι  ακόμα που λένε και οι Vegas...

Share/Bookmark

ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΘΑ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ!

Αν και στην τηλεόραση και σε «γυναικεία» ζώνη,
 ο Παναγιώτης Δημόπουλος ξέρει να παίζει μπάλα και τα απογεύματα

 

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος είναι ο χαμαιλέοντας της κυπριακής τηλεόρασης· ανάλογα με τη ζώνη που βρίσκεται, ξέρει να αλλάζει και να προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της «ώρας» που καλείται να υπηρετήσει, γι’ αυτό και θεωρούμε σωστή την κίνηση του SIGMA να τον μεταφέρει στην απογευματινή ζώνη, παρόλο που αυτή είναι καθαρά -αυτή τη στιγμή- γυναικοκρατούμενη.

Οι πιθανότητες να αποτελέσει ο Δημόπουλος άξιο και ισότιμο «αντίπαλο» των κυριών που κάνουν παιχνίδι – μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά απέναντί του - είναι αυξημένες, καθότι είναι ο μόνος που μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις γυναίκες, όπως μαρτυρούν και οι παλαιότερες τηλεοπτικές του δουλειές (ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ) όπου τον είδαμε να πλαισιώνεται από όμορφες γυναικείες παρουσίες. Είναι ίσως ο μόνος παρουσιαστής στην κυπριακή τηλεόραση που μπορεί να επιτύχει το ακατόρθωτο: να μιλά ακόμα και για θέματα ομορφιάς και το ένθετο να έχει εξίσου ενδιαφέρον, μπορεί και μεγαλύτερο, με αυτό που θα παρουσιάζε μια γυναίκα. Και όχι μόνο. Ο Δημόπουλος ξέρει με το δικό του αντρίκιο τρόπο να παίξει με τους γυναικείους όρους του τηλεοπτικού απογεύματος. Θέλετε αποδείξεις;

 
    1. Έχει πάνελ -άρτι αφιχθέν από τα ραδιόφωνα (βλ. Μάρκος Κωμοδρόμος, Μάρια Κάνθερ) - με θεματολογία που όλως τυχαίως συμπίπτει με αυτήν της κύριας αντιπάλου του
 
 
2. Τσιμπάει   περσινούς δημοφιλείς καλεσμένους της κύριας αντιπάλου του (βλ. Κώστας Μαυρίδης)
 
 
Αν και η εκπομπή δεν αποτελεί κάποιου είδους πρωτοτυπία, αντίθετα κινείται σε ύφος μεταξύ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΣΕΝΑ και της μεσημβρινής εκπομπής που έκανε η Ελίτα Μιχαηλίδου για μικρό χρονικό διάστημα στο MEGA, εντούτοις η αμεσότητα, το επικοινωνιακό χάρισμα και το χιούμορ του παρουσιαστή είναι ισχυροί άσσοι στο μανίκι του, που αν τους εκμεταλλευτεί σωστά και σε συνδυασμό με την επικαιροποίηση των θεμάτων και των καλεσμένων του – κάτι που το κάνει με επιτυχία η Χρισταλένη -, θα μπορέσει όχι μόνο να κοιτάξει στα μάτια τις δύο κυρίες απέναντί του, αλλά και να τις κατεβάσει από το γυναικωνίτη τους. Κάτσε να δεις δηλαδή..

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α